Luomua päivittäiseen hygieniaan

Näin vähennät eniten kehon kemikaalikuormaa!
Lisäämällä luomua päivittäiseen hygieniaan, pystyt kaikista eniten vähentämään kosmeettisten aineiden kemiallisten aineiden kuormaa kehossasi.

Tutki, ettei deodorantissasi ole näitä: aluminium chlorohydrate tai aluminium zirconium. Kaikki antipersipirantit sisältävät (vaikkei sitä mainittaisi) vahingollista alumiinia, jolla tukitaan hikitiehyet. Jo maalaisjärki sanoo, että siitä seuraa ongelmia koko keholle. Ihmisen kuuluu hikoilla! Eikä hiki sinällään edes haise, vaan hajun muodostavat iholla elävät bakteerit. Keskity siis siihen, etteivät hajua tuottavat bakteerit pysty elämään ihollasi – se onnistuu  Aluna-kivideodoranttia käyttämällä. Se vaatii hieman pitkäjänteisyyttä: jos hankaat kostealle iholle parin viikon ajan kainaloihin tai esim. hikoileviin jalkoihisi kivideodoranttia, niin että mineraalilkalvo pysyy iholla koko ajan, hajua tuottava bakteerikanta kuolee. Tämä aloitusjakso kannattaa valita viileälle vuodenajalle, jotta luonnonmukaisten suolamineraalien kalvo iholla säilyy helpommin.

Tutustu myös ikeniä hoitavaan aloe-hammastahnaan – se sisältää fluoria. Jos saat juomavedestä fluoria ja haluat välttää sitä hammastahnassa valitse fluoriton Cannabis-Aloe hammastahna. Sen usean kasviöljyn hoitava vaikutus auttaa suun limakalvoärsytyksen hoitamisessa. Olemme kysyneet päämieheltä, eikö hammastahnasta saisi pois myös tuon viimeisen PEG-säilöntäaineen. Saimme vastauksen: sitä on yritetty, mutta hammastahna, jota kosketetaan väistämättä hammasharjalla on liian suuri riski sille, että tahna muuttuisi kasvualustaksi siihen pääseville bakteereille. Hammastahnoissa minimaalisesti käytetty PEG on valittu niin, että se mahdollisimman kudosystävällinen ja myrkytön.

Tutki myös suihkugeelien ja varsinkin kuorinta-aineita tuotelistausta –  ja valitse mahdollisimman kemikaalivapaat Aloe Natura-tuotteet! Ja huomioi, että käsidesimme sisältävät reilusti iholle ystävällistä aloe veraa. Siis 73% alkoholi tappaa bakteerit ja virukset,  mutta runsas aloe jättää iholle miellyttävän tunteen. Myös tuoksuvia käsidesiä – ja lapsille sopivia minipakkauksia!

Näytetään tulokset 1–12 / 21